Gaggan – Asiens pärla

  • adam 

Har du funderat på att åka till Thailand eller har du kanske besökt landet flera gånger tidigare, men vill uppleva något som är utom denna värld? Då är det restaurangen Gaggan som du ska göra ett besök hos. Gaggan är startad och ägs av ingen mindre än Gaggan Anad som till och med fick sig en egen show på Netflix för att berätta mer om sin restaurang och hur han blev den han är idag. Hit reser människor från hela världen för att få den smakupplevelse som tidigare gäster drömmer om att få uppleva igen.

Att åka på semester är ingenting som är direkt ovanligt, men att få en plats på denna restaurang är aningen svårare. Har du tur lyckas du få ett bord och har då möjlighet att välja från ett matigt utbud av olika typer av rätter. Gaggan erbjuder en häftig avsmakningsmeny som inkluderar hela 25 olika smårätter av olika slag. Även om det är avsmakning så är det mer än tillräckligt för att man ska bli både mätt och få uppleva restaurangen till fullo. Restaurangen har dessutom ett flertal olika rum som är specifikt skapade och designade för olika ändamål. I det så kallade “labbet” kommer du t.ex. inte bara att bli serverad vacker och smakrik mat, utan du kommer även att få mycket information och historia bakom varje rätt. En liten hemlighet som vi kan dela med oss av redan nu är att vissa maträtter kräver hela 7 dagar för att både förberedas och tillagas.

Du behöver inte vara stenrik för att kunna äta på Gaggan, sanningen är att om man bara har sparat undan lite kan man komma undan riktigt bra. Priserna på allt från desserter till maträtter ligger mellan 65 kr – 926 kr, så med andra ord är det en prisklass som de allra flesta plånböcker kan hantera.