Osteria Francescana – Den bästa restaurangen i Europa

  • adam 

Osteria Francescana är en restaurang som ligger belägen i Modena i härliga, varma och trevliga Italien. Restaurangen har ett flertal gånger utsetts till den absolut bästa restaurangen i hela Europa och den lever verkligen upp till sin titel. En god bit mat på denna restaurang hamnar någonstans mellan 658 kr – 1964 kr. Vad priset blir för just dig och ditt sällskap beror naturligtvis på vad ni väljer att beställa.

Det vimlar av olika typer av maträtter att välja mellan när du kliver innanför dörren till Osteria Francescana. Som förväntat är det italienska maträtter som serveras med mycket kött och pasta. Trots det stora utbudet av kötträtter så passar restaurangen utmärkt för vegetarianer och för den med födoämnesallergi finns det även glutenfria alternativ. När man talar om Osteria Francescana kan man inte glömma att nämna deras Chef Menu med tillhörande vinpaket. Chef Menu är ett stort paket där hela 25 olika typer av tallrikar serveras framför gästerna. Varje tallrik har sitt eget tillhörande vin.

Det finns otaliga nyhetssidor och recensionssajter där tidigare besökare har lämnat sina omdömen. Inte en enda negativ kommentar kan skådas i flödet. Många pratar om de signaturrätter som Osteria Francescana har, medan andra talar om den 10-rätters meny som får gästerna att häpna. Precis som du säkerligen redan förstått så kommer du att behöva boka ett bord innan du anländer till restaurangen. I många fall kan du behöva boka flera månader innan du planerar att göra ett besök. Osteria Francescana är mycket populär av både turister, matälskare och invånarna i Italien själva. Även om det är fullt möjligt så ökar chanserna till ett bord om du har riktigt bra kontakter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *