Restauranger i Lysekil

  • adam 

Lysekils restauranger välkomnar en med det allra bästa som finns att erbjuda; fisk, skaldjur och närproducerat. Längs kusten trängs några av pärlorna och bjuder på såväl mat som fantastiska vyer. Om en vill slappna av en dag efter Lysekils sevärdheter och nöjen finns flera alternativ att välja mellan.

Norra Hamnens restaurang

Med utsikt över havet ligger restaurangen Norra Hamnens Restaurang och för att gå hand i hand med det som utmärker västkusten har de valt att främst ha fisk på menyn, även om kött finns som alternativ. Vad sägs om blåmusslor eller hjort till ett glas vin, noggrant utvalt för att passa rätterna? Här avnjuter ni en middag i stämningsfull lokal och med den fantastiska naturen alldeles utanför. För de små finns det barnmeny med klassiker som köttbullar men även mer vågade rätter för de modiga. Priserna för rätterna börjar på 210 och uppåt och det är väl värt besöket. Bra råvaror, ypperlig service och med naturen som skådespel, kan en begära mer? Om en vill sitta avskilt går även det bra, kanske är man i färd med en viktig investering med hjälp av https://tessin.com/sv/ och vill kombinera det med en riktigt god måltid.

Publik Mat och Bar

Mitt i Lysekils småstadsmyller och med närhet till vattnet ligger restaurangen Publik Mat och Bar som överraskar. Med rätter som influerats av västkustens hjärta, fisket, bjuder de på många fantastiska rätter. Publik Mat och Bar har även tagit inspiration av Japan och Sydamerika och vill en testa något utöver det vanliga är Publik restaurangen att gå till. De erbjuder lunch men även helkväll med fyrarätters och vinpaket att avnjuta i gott sällskap. Publik har, med en egen twist, skapat rätter och vacker lokal som får en att längta dit igen.

Luna Café!

Luna Café! Spansk tapas mitt i Lysekils hjärta. Ibland vill en kanske byta ut havets delikatesser med något kryddstarkt. Luna Café tar dig till den spanska solkusten och där kan en njuta av spanska smaker och fantastisk atmosfär. Restaurangen är familjeägd och recepten har gått i arv i generationer, ett vinnande koncept med andra ord. På sommaren grillas det och utöver spanska rätter kan en slå sig ner i trädgården med en kopp rykande hett kaffe och baguette med färska råvaror. Om tiden inte räcker till kan en enkelt och smidigt få med sig tapas att ta hem men rekommenderas att ta sig tiden och insupa känslan av semester! De har utöver fantastiska rätter en väl tilltagen vinkällare och det finns möjlighet att köpa med sig hem färgglad spansk keramik.

Det är omöjligt att inte lockas av Lysekil och dess restauranger, med hjärta och själ i det dem tillagar och med fantastisk natur som omger en. Oavsett vilken restaurang en väljer att besöka så lämnar ingen av de en besviken.

Välkommen till Lysekil och smaklig måltid!