Restauranger i Umeå

Umeå har mycket spännande att erbjuda! En vacker stad om sommaren och en perfekt vinterstad, kultur i massor och ett väl ansett universitet. Nattliv finns att räkna med och så också bra restauranger så låt oss kika på några av dem!

Bistro Le Garage

Bistro Le Garage är en mysig kvarterskrog som ligger i Skulpturparken i Umeå. Restaurangen bjuder på rätter som känns bekanta men också spännande, mat med en twist med andra ord! Hit är var du ska gå om du vill släppa alla dagens intryck och bara sitta ner och njuta av god mat, trevlig miljö och dryck. Vill även din restaurang skapa en trevlig inredning och blickfång så köp ramar från DearSam. De är av högsta kvalité och ger prints och litografier den kärlek de förtjänar! Några exempel på vad som kan serveras på Bistro Le Garage är halstrad lax med fältsallad, kapris och krassesmör eller kanske föredrar du grön sparris med ärtskott, rostade pinjenötter, fetaost och bakad tomat?

Vinprovning

Utöver att erbjuda fantastiska lunchmenyer finns också vinprovning och möjlighet till catering för bröllopet, den där festen eller studenten. På vinprovningen serveras olika viner med passande snacks och det kostar 495 kr per person. Om man är ett större sällskap går det att göra en förfrågan genom ett kontaktformulär på deras hemsida. Detsamma gäller för catering som utlovar toppklass!

På lördagar serveras lördagsbrunch och det går bra att boka via Bistro Le Garages hemsida eller ringa om det hellre föredras, se kontaktuppgifter på deras hemsida. Bistro Le Garage erbjuder även take away för den som vill ha god mat och dryck men som vill kunna sjunka ner hemma i soffan och njuta av den. Priset för utkörning inom Umeå är 135 kr och kan vara något dyrare i ytterområdena.

Lottas Krog och Pub

Vill du istället njuta av riktig engelsk pubmiljö är Lottas Krog och Pub det givna valet! Här slår du dig ner i engelsk inredning och inväntar den goda maten! På menyn finns bland annat vitvinsgratinerad röding eller varför inte en halloumiburgare med massor av goda tillbehör? Precis som på Bistro Le garage finns vegetariska alternativ att finna på menyn för den som hellre önskar det. På Lottas Krog och Pub finns det mycket gott att välja emellan och dryckessortimentet är stort. Här finns även öl direkt från Lottas mikrobryggerier som producerar cirka 16 000 liter per år och har många olika unika varumärken.

Öl och vinprovning

Lottas Krog och Pub erbjuder utöver riktig engelsk pubkänsla även öl och vinprovning. Vid ölprovning kan sällskapet bestå av 6 till 12 personer och kostnaden är 295 kr per person. Här smakas öl från Lottas mikrobryggeri och man får en inblick i ölbryggning. Snacks till ölprovning finns att köpa för den generösa summan 129 kr. Väl värt va?

Till vinprovningen kan ni vara mellan 6 till 12 personer och kostnaden är 395 kr per person och där ingår även tillbehör från Lottas Krog och Pubs kök. Provningen tar cirka en timme och efter det kan ni med fördel beställa något att äta på restaurangen.