Serveringspersonalens uppgifter

  • adam 

Som serveringspersonal är man avgörande för hur bra upplevelse en gäst kommer att ha på en restaurang. Det är viktigt att man är positiv, tillmötesgående och kan arbeta kontrollerat och lugnt i miljöer som är lite snabbare. Har du funderat på att arbeta som servitör behöver du först fundera över om du besitter dessa egenskaper och därefter behöver du ta reda på vad för arbetsuppgifter en servitör faktiskt har. Här nedan har vi listat de vanligaste arbetsuppgifterna som servitörer ska kunna hantera och ansvara över.

  • Du behöver kunna se till så att borden du har ansvar för behandlas i tid. Gästerna ska inte behöva vänta för länge på din service.
  • Skapa sig en bra uppfattning om vad som finns på menyn, speciellt när det kommer till drycker och desserter.
  • Ha förmåga att styra kunden och sälja in desserter som passar för tillfället eller drycker som gör sig väl till maten som är beställd.
  • Att med enkelhet och lugn kunna hantera även större sällskap och, trots fler människor, kunna upprätthålla samma standard på service.
  • En servitörs uppgift är inte bara att ta en order från gästen och servera maten. En servitör ska även se till så att atmosfären i matsalen är trevlig och bra. Finns det klagomål ska dessa lösas snabbt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *