Starta restaurang – så blir du framgångsrik

  • adam 

Att starta upp en egen restaurang är inte det lättaste och det är mycket som måste vara i ordning för att du ska lyckas. Att driva en restaurang är mycket spännande och otroligt givande för den som är intresserad av branschen, men här är erfarenhet av köket inte allt. Du behöver se till att du har en ordentlig plan för att lyckas och för att din restaurang ska bli framgångsrik.

Ha en bra och tydlig affärsplan

Vikten av en bra affärsplan går inte att bortse från. En affärsplan är en detaljerad beskrivning av din verksamhet som kommer att ligga till grund för hur bra det kommer gå för din restaurang. Det är nämligen med hjälp av din affärsplan som du kommer att kunna se om din restaurangsatsning ens är realistisk.

Finansiera din restaurang

Om du inte har pengar kommer det att bli riktigt svårt att starta upp en restaurang. Finansieringen kan dock lösas på ett flertal sätt, t.ex. genom att du själv har sparat ihop pengar, men även med hjälp av ett företagslån. Innan du ansöker är det viktigt att du har en budget. I budgeten ska du räkna med allt från utrustning, uppstartskostnader, storköksservice från Service Partner och hyra för lokal. För den som önskar kan man även vända sig till företag som är specialiserade på att hjälpa människor att starta upp restauranger. Här får du hjälp med finansiering så väl som rådgivning.

Marknadsföring

Utan marknadsföring är det ytterst få människor som kommer att veta att din restaurang finns eller snart ska öppna. När du är i uppstartsfasen är det extra viktigt att du lägger mycket tid och fokus på att skapa en bra marknadsföringsplan. I början är det oftast många som är intresserade av en ny restaurang, men hur ska du göra för att hålla intresset uppe och locka till dig nya gäster?

Se till att du har rätt utrustning

Många som precis håller på att starta upp en restaurang vill gärna hålla hårt i pengarna. Detta kan resultera i att man håller in på vissa saker, t.ex. på vilken köksutrustning som man väljer att ha. Kanske köper man inte allt man egentligen skulle behöva eller så väljer man de billigaste alternativen på marknaden. Visst behöver du inte köpa de dyraste och bästa restaurangmaskinerna på marknaden, men det kommer utan tvekan att underlätta för din restaurang och ge dig de bästa förutsättningarna.

Trots det är det naturligtvis fullt möjligt att kunna få en restaurang att fungera bra, även om din utrustning inte är den bästa som finns. Att välja lite sämre alternativ kan dock göra hela arbetet mycket svårare, både för dig och din personal. I slutändan är det då gästerna som detta kommer gå ut över. Hur ska du t.ex. göra när din restaurang är fullsatt och du inte har möjlighet att hålla alla gäster nöjda och glada samtidigt?