Svartklubben – ät mat i totalt mörker

  • adam 

När man hör ordet svartklubb kanske man associerar till en klubb som inte riktigt är regelrätt, men så är inte fallet när det kommer till restaurangen Svartklubben. Restaurangen har istället fått sitt namn genom att erbjuda ett väldigt annorlunda tema. Här äter du inte med taklampan tänd, strålkastare som lyser på maten eller ens med levande ljus som pryder borden. Du äter i totalt mörker.

På Svartklubben är det dina sinnen som du ska använda dig av. Det är inte meningen att du ska se maten som du stoppar i munnen, utan du ska skapa dig din uppfattning enbart genom dina smaker. I restaurangen är det så mörkt att du inte ens kan se personen framför dig eller servitören som tar din beställning.

Underhållning och sinnen

Vill du ha en mycket spännande och otroligt annorlunda upplevelse är det alltså tveklöst hit du ska gå. Varför inte ta med din käresta eller bästa vän och se hur det är att bara kunna använda smak- och hörselsinnet? Konceptet är skapat av anledning att du inte ska kunna se maten som du har på bordet framför dig och således inte heller veta om det är en potatis eller pasta som du stoppar i munnen, förrän du smakat på det.

Svartklubben erbjuder dock inte enbart mat, utan har även en hel del underhållning. Det är servitörerna själva som står för sång och musik, men även detta sker i mörker. Man skulle kunna tänka sig att servitörerna har det otroligt jobbigt att treva sig fram mellan gäster och bord, men eftersom servitörerna själva är synskadade så har de stor kunskap och erfarenhet av att ta sig fram i mörker. Detta är en utmärkt plats för par, vänner eller kanske för ett företagsevent. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta inte är en restaurang där du bara kan treva in när helst du känner för det, utan du måste faktiskt se till att boka biljetter i förväg för att få en plats vid ett bord. Du hittar restaurangen mitt i avslappnade och sköna Södermalm i Stockholm och kan enkelt ta dig hit med både bil, promenad eller kommunalt. Att äta i mörker är något som alla bordet testa på åtminstone en gång i sitt liv!