Tips när man ska starta restaurang

  • adam 

Många som jobbar inom restaurangbranschen har någon gång en dröm om att starta en egen restaurang. Denna dröm förverkligas dock inte för alla, framförallt på grund av att det är dyrt, tar mycket tid och det kan vara svårt att veta var man ska börja. I denna artikel kan man dock få mer insyn i processen, samt få reda på vad man bör tänka på innan starten.

Kolla på finanserna

Det första man måste göra är att fundera på hur mycket pengar man har och hur mycket pengar man behöver. Att jobba i restaurangbranschen som anställd är inte alltid speciellt lönsamt, varpå man kanske kommer behöva få pengar från andra håll för att kunna starta verksamheten. Som tur är det nu möjligt för privatpersoner att ta privata lån i olika syften, varpå en del av pengarna kan användas för att hålla uppe de personliga finanserna medan man investerar i sin restaurang. Det finns även bra hemsidor där man kan jämföra olika typer av lån för att se vilka som har bäst villkor.

Starta restaurangen på rätt sätt

När det kommer till att starta företag finns det en viss process som måste följas. Bland annat måste man först komma på restaurangens namn för att sedan registrera företaget hos Bolagsverket. Det finns dock risk att namnet redan är taget, varpå man måste kolla direkt med Bolagsverket för att se vilka företagsnamn som är lediga. När man väl har lyckas registrera bolaget är det också viktigt att man besöker Skatteverkets hemsida för att läsa på om registreringarna som krävs. Man måste också fylla i flera blanketter vilka kan var svåra om man aldrig har gjort det tidigare. Bland annat måste man identifiera SNI-koder vilka är en typ av klassificeringskod som kategoriserar bolag inom olika typer av branscher.

Först när allt är ordnat hos Skatteverket så är det lagligt för verksamheten att bli aktiv. Det är nämligen då som företaget kan börja betala löner till sina anställda, samt ordna med betalningslösningar för att företaget ska kunna betala moms och skatter exempelvis.